5 Ocak 2015 Pazartesi

Yorum:Derin Sularla Şeytan Arasında



Kitap:  Derin Sularla Şeytan Arasında (Between #1)
Yazar:  April Genevieve Tucholke
Yayınevi: Parodi Yayınevi
Sayfa Sayısı: 348

Tanıtım;

Şeytanla el ele yürürken ondan korkamazsın! 

Geçmişi sırlarla dolu esrarengiz freddie...
Ölü freddienin hatıralarına düğümlü Violet White...
Çarpık gülüşlü, mükemmel yalancı River West... 

"Okyanus kıyısındaki sıradan kasaba Echoda her şey olağandı. Ta ki bir gün esrarengiz yabancı River West, White ailesinin köhne malikânesi Citizen Kanein misafir evini kiralayana kadar… Çarpık gülüşlü, zeki ve mükemmel bir yalancı olan River, birkaç gün içinde hem Violetın hem de tüm Echo kasabasının hayatını değiştirir.

Doğaüstü yetenekleri olan River, herkes için tehlike saçarken, Violet için hem tekinsiz bir yabancı hem de karşı konulmaz bir varlıktır. Bu gizemli misafirle birlikte White ailesinin sırları da birer birer ortaya çıkmaya başlayınca, Violet kendisini sımsıkı bir düğümün ortasında bulur. 



Yorumum;


Bu kitap daha önceden bana çok tavsiye edilmişti. Herkes "Asena sen fantastik aşığısın kesin seversin" diyorlardı. Bende fuarda 10 tl fiyatını görünce arka kapak yazısını bile okumadan almıştım kitabı.Ama zaten listemedeydi. Nedeni kapağı! Dehşet güzel. Kitabın ismi de ayrı güzel. Neyse içeriğine değinmek gerekirse yazarın hayal gücüne aşık oldum. O kadar farklı ki. Ve ürkütücü. Cidden neden kimse bana bu kitabın bu kadar ürkütücü olduğunu söylemedi? Ben korktum! Gerçi hiçbir yorumda bu kitaptan korkanı görmedim ama ben cidden korktum.Hatta gece yarısı sırf korktuğum için kitabı kapatıp uyumaya çalıştım. Tabiki duramayıp okumaya devam ettim. Çünkü baya heyecanlıydı ve çok akıcıydı.Karakterler... ne bileyim Violet beni öldürdü, o kadar salak ki! Bir ara doğru olanı yapmaya başladı ama sonrasında yine yelkenleri suya indirdi. Çok sinir oldum -_-
River'ı da sevmedim ben. Ama Nelly var ya ^^ Ay çok şirin Nelly kitaba dahil olduğundan beri Nelly ve Violet'in birlikte olmasını istedim.Onun haricinde Freddie'nin kitapta ki yerini çok sevdim. Violet'in onun kıyafetlerini giymesi filan çok hoşuma gitti. Ama ben kitabı genel olarak sevdim sadece karakterlerin yetersizliği için puan kırıyorum sanırım.





Alıntılar;


"Cehalet mutluluktur. Neden sadece arkana yaslanıp olacakları kabullenemiyorsun? Biliyorsun bu da bir seçenek. O sarışın kafanda oluşan tüm soruları görmezden gelebilir ve benimle yatağa girebilirsin. Kollarımı sana sarmama izin ver ve ikimiz de birlikte keyifli bir uykuya dalalım. Cahil ama mutlu. Ben kabuslarım olmadan, sen de cevapların."

"Sana inanmak istiyorum River. Sana delicesine inanmak istiyorum. Seni seviyorum kardeşim. Seni bu dünyada ki her şeyden daha fazla seviyorum. Ama sen, beni öldürüyorsun. Yaptığın şeylerden nefret ediyorum. Bu yüzden hiç tanımadığım insanlarla dövüşüp duruyorum. Onlardan çıkarıyorum hırsımı yoksa delirecek gibi oluyorum. Bazen aklımı kaçıracağımı düşünüyorum. Bu beni korkutuyor River. Korkuyorum."

''Bir insanı seni korkuttuğu için affetmek , üzdüğü için affetmekten daha kolay. ''

"Son zamanlarda neler oluyor böyle? Şeytanlar, mezarlıkta dolaşan çocuklar, cadı avları, kasaba meydanında intihar eden sarhoş adamlar. Tüm bunlar kıyamet alameti mi? Dünyanın sonu yaklaştı mı yani?''

 "Uykuya dalmadan önce son düşündüğüm şey, River 'ı sadece bir gündür tanıdığım ve artık onsuz yaşamayı hayal bile edemediğimdi."

Selam !! Uzun süre oldu yorum yazmayalı ve yine karşınızdayım. Kitap hakkında yada herhangi bir konu hakkında görüşünüzü bildirirseniz beni çok mutlu edersiniz.  Hepinizi öpüyorum :**






4 yorum:

  1. Alıntılar çok hoş yaa, özellikle de ilk alıntı çok anlamlı. Bu arada seri mi yoksa tek kitaptan mı oluşuyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendi kendimi yanıtlamış olacağım ama yeni fark ettim (Between #1) yazıyormuş :D sorry

      Sil
    2. Hahaha Parodi Yayınları bu yıl çıkaracak 2. kitabı :D

      Sil
  2. Bu kitabı çok merak ediyordum ama fuardan alamamıştım -_- parodi yayınlarını bulamayınca böyle oluyor :D Şimdi merakım kat kat arttı -_-

    YanıtlaSil